Wat wij doen?

De stichting ondersteunt vluchtelingen, in Doetinchem, individueel en collectief bij vraagstukken die betrekking hebben op hun werk, hun leven, hun gezin  en op hun status als vluchteling.

Met behulp van ons platform hebben wij regelmatig overleg met instanties als gemeenten; de belastingdienst en met Laborijn (uitvoeringsorganisatie van de Participatiewet, de WSW en de wet Inburgering) en tal van maatschappelijke organisaties.

Ontstaan vanuit de noodzaak in maart 2022 om een huiskamer voor de Oekraïense vluchtelingen te creëeren. Met veel vrijwilligers en hulp via ons platform hebben wij de Oekraïense vluchtelingen een warm welkom en antwoorden op hun hulpvragen gegeven. Door dit succes, eind 2022 al meer dan 70% aan het werk, is gebleken dat het laagdrempelige karakter van de huiskamer werkt om sneller te integreren.

Non profit stichting zonder winstoogmerk. De stichting ondersteunt vluchtelingen individueel en collectief bij vraagstukken die betrekking hebben op hun werk, hun leven, hun gezin en op hun status als vluchteling. Dit betreft onder andere juridische; fiscale; gezondheids-; sociale; psychische en onderwijs kwesties. Daarnaast voert zij regelmatig overleg met instanties als gemeenten; de belastingdienst en met Laborijn (uitvoeringsorganisatie van de Participatiewet, de WSW en de wet Inburgering en maatschappelijke organisaties Zij coördineert en faciliteert vrijwilligers en activiteiten. Zij organiseert ontmoetingen. Zij organiseert draagvlak.

De stichting verkrijgt middelen van particulieren, bedrijven en organisaties die de doelstelling van de stichting waarderen. Daarnaast wordt zij gesubsidieerd door de gemeente Doetinchem.

Bestuur (onbezoldigd): Henk Wubbels voorzitter, Henk Makkinga Secretaris en Caroline Buse penningmeester.

KVK 88940586 RSIN 864830427 opgericht op 13-01-2023

postadres: Holterweg 58, 7001EM Doetinchem.

U kunt hier ons beleidsplan van 2023 downloaden of inkijken.

Onze jaarverslagen kun je hier vinden.